Søk

Konkurranser som virkemiddel

Konkurranser

Da Håvard kom til Klæbu ble korpset å satse mer musikalsk enn tidligere, samtidig som korpset vokste fra 15 til ca 45 medlemmer.  En medlemsmasse med stort aldersspenn,  ulike yrker og ulike muligheter for deltagelse. Vi er stortsett spilledyktige hele året gjennom.
Målet med å delta på konkurranser er at deltagelse skal utvikle oss gjennom de musikalske tilbakemeldingene. Vi får også muligheten til "å leke" gjennom å skape unike musikalske forestillinger som vi fremfører for andre!
STEINKJERSPÆLL
 er en underholdningskonkurranse med tema. NMF sier "Her har korpsene muligheten til å bruke fantasi, humor, kreativitet. Vis spilleglede! Drama, dans, vokalinnslag, kor, pantomime, poesi, akrobatikk, kombinert med musikalske perler. Alt er tillatt, men dette skal ha en sammenheng med musikken og understreke den. Det er ingen divisjonsinndeling.

I 2017 var temaet "Film og TV" Vi deltok for første gang, og tok like gjerne med oss solistprisen (sopransaxofonist Maiken Skogstad), musikkprisen  og sammenlagtseieren (193,5 p)!!

I 2019 var det "Kjenningsmelodier fra film og TV" på programmet. Denne gangen ble det en utfordrende oppkjøring og vikardirigent på konkurransen, men med godt innøvd program kjempet vi oss til en solid 2. plass og 196,5p sammenlagt!

I 2022 deltok vi igjen under temaet "Musicals og opera". Det var en stor spent gjeng som entret scenen utkledd som levende sjakkbrikker! God forberedelse er vårt beste triks for suksess, og det holdt mål denne gangen også! Sammenlagtseieren kom til Klæbu, med gode tilbakemeldinger både musikalsk, på programvalg og på underholdning, tilsammen 202p  (av 210p)!Her kan du se og høre forestillingen vår!
TRØNDERSK MESTERSKAP
NMF: "I denne konsertkonkurransen spiller hvert korps et fritt valgt program . Det konkurreres i felles klasse for brass og janitsjar, men inndelt i divisjoner "

2022 ble vårt debutår (3. divisjon).
Stemningen var stor da vi endte  på 3. plass med 89 poeng,  OG etter en "traumatisk opplevelse"  noe uventet klarte gruppepris til slagverkgruppa!!!

Sjekk dette innlegget for å høre musikken vi spilte.
NM FOR JANITSJARKORPS
Dette er "vårens vakreste eventyr"! 
I året 2010 debuterte vi, men siden 2015 har vi årlig deltatt i 6. divisjon med korps fra hele Norge. Moro å møte andre mennesker og å lytte til annen musikk. For oss handler NM også om det å være funksjonærer under mesterskapet.

2015 : 11. plass 82.5 poeng 
 Michael Sweeney : Quad City Stomp 
Pierre Leemans : March of the Belgian Paratroopers  

2016 : 14. plass 82.5 poeng 
 Johan Svendsen, arr. Johan Pala :Fest Polonaise, Op. 12
   
2017:  14. plass 82.5 poeng
Jan Van der Roost :Arsenal
 Kenneth J. Alford :Army of the Nile

2018: 14. plass 83 poeng 
             Samuel R. Hazo :Arabesque
 Wilhelm Peterson-Berger, arr. Stig Gustafson :Sommarsång

2019: 13. plass 85 poeng 
         Steven Reineke :The Witch and the Saint

2020 og 2021 ble avlyst

2022: 10. plass 84 poeng
Jan Van der Roost : Puszta(Four Gypsi Dances)  
Driftes av Styreportalen AS